Zásady Provádění Objednávek

  1. Zákazník může provádět transakce, včetně zadávání příkazů a zadávání pokynů prostřednictvím obchodní platformy.
  2. Zákazník přijímá riziko chyb nebo nesprávných interpretací v příkazech a pokynech zasílaných prostřednictvím obchodní platformy, zároveň přijímá riziko, že příkazy a pokyny mohou být zadány neoprávněnými osobami a riziko zpoždění nebo jiných problémů. V těchto případech společnost nenese odpovědnost za následné výsledky, včetně ztrát a škod zákazníka.
  3. Zákazník souhlasí s tím, že společnost může vystupovat jako zástupce zákazníka. V takovém případě předá společnost zákazníkovi příkazy k provedení třetí straně. Společnost nenese odpovědnost za jednání, opomenutí a nedbalost třetí strany a za výsledky provádění příkazů zákazníka třetí stranou. V takových případech nemá zákazník vůči společnosti žádné nároky.
  4. Příkazy mohou být přijaty, předány k provedení a provedeny pouze v obchodních hodinách.
  5. Pokud společnost vystupuje jako zástupce zákazníka, pak společnost postupně a neprodleně předává příkazy zákazníka k provedení. Zákazník je srozuměn a souhlasí s tím, že přenos nebo provedení příkazů nemusí být vždy dosaženo z důvodů, které společnost nemůže ovlivnit. V těchto případech nenese společnost žádnou odpovědnost za ztráty a škody zákzníka a zákazník nemá vůči společnosti žádné nároky.
  6. Zákazník souhlasí s tím, že společnost nepředává a neprovádí příkazy zákazníka zadané jiným způsobem než prostřednictvím obchodní platformy.
  7. S ohledem na příkazy zákazníka a aktuální tržní podmínky může společnost provést nebo předat k provedení část ýákazníkových příkazů.
  8. Zadané příkazy nemohou být zákazníkem převedeny na jiné poskytovatele finančních služeb a na jejich obchodní platformy.
  9. Veškeré příkazy jsou prováděny za dostupné tržní ceny.
  10. Společnost má právo stanovit limity a určité parametry ve vztahu k obchodnímu účtu zákazníka a jeho transakcím, a to podle svého vlastního uvážení. Tyto limity a parametry může společnost kdykoli změnit, zvýšit, snížit, odstranit nebo doplnit. Limity a parametry stanovené společností jsou pro zákazníka průkazné a závazné a společnost nenese odpovědnost za žádné negativní důsledky vůči zákazníkovi, které z toho vyplývají. V takových případech nemá zákazník vůči společnosti žádné nároky.
  11. Pokud jakýkoliv majetek, který je dostupný na obchodní platformě společnosti podléhá specifickému riziku, společnost si vyhrazuje právo odstranit tento majetek z obchodní platformy, ať už trvale nebo dočasně. Společnost nenese odpovědnost za žádné negativní důsledky vůči zákazníkovi, které z toho vyplývají, a zákazník nemá vůči společnosti žádné nároky.
  12. Zákazník je výhradně odpovědný za veškeré uzavřené transakce, včetně příkazů a pokynů zaslaných společnosti prostřednictvím obchodní platformy pod přihlašovacími údaji zákazníka. Společnost může provádět veškeré transakce zákazníka, včetně příkazů a pokynů, i když nejsou pro zákazníka vhodné. Společnost se může rozhodnout a jednat podle jakýchkoli příkazů a pokynů zaslaných zákazníkem nebo jakoukoli jinou osobou prostřednictvím obchodní platformy pod přihlašovacími údaji zákazníka, a to bez dalšího ověřování.
  13. Zákazník souhlasí s tím, že společnost je dle vlastního uvážení, zejména v případě podezření na zneužití nebo porušení této smlouvy nebo zákona ze strany zákazníka oprávněna:

 

  1. odmítnout provést jakoukoliv transakci zákazníka
  2. odmítnout předat nebo provést jakýkoli z příkazů nebo pokynů zadaných zákazníkem
  3. zrušit kterýkoli z čekajících příkazů zákazníka
  4. zavřít nebo zrušit kteroukoli z otevřených pozic zákazníka
  5. odmítnout převést nebo vybrat zisky zákazníka z obchodního účtu
  6. odstranit zisky zákazníka z obchodního účtu

 

  1. V případech v bodě 13 uvedených výše, nenese společnost žádnou odpovědnost za ztráty a škody zákazníka, mimo jiné včetně finančních ztrát, a zákazník nemá vůči společnosti žádné nároky.
  2. Společnost je také oprávněna dle vlastního uvážení zrušit nebo opravit kteroukoli z transakcí zákazníka, zejména tu, která je provedena v souvislosti se systémovou chybou, poruchou systému, zneužitím nebo porušením této smlouvy nebo zákona ze strany zákazníka. V těchto případech platí pravidla popsaná v bodě 14 uvedené výše.
  3. Zákazník souhlasí s tím, že veškeré uzavřené transakce jsou pro něj závazné. Zákazník je výhradně odpovědný za veškeré jejich následky a výsledy, pozitivní i negativní, a zákazník nemá vůči společnosti žádné nároky.
  4. Společnost neposkytuje žádné fyzické důkazy týkající se žádné z transakcí zákazníka. Zisky a ztráty jsou považovány za definitivní po uzavření transakce. Zákazník si může zkontrolovat výsledky svých aktivit na obchodní platformě.
  5. Společnost si vyhrazuje právo zrušit transakce zákazníka, které jsou považovány za rozporné proti zájmům společnosti. V těchto případech nenese společnost žádnou odpovědnost za jakékoli negativní důsledky pro zákazníka, které z toho vyplývají, a zákazník nemá vůči společnosti žádné nároky.
  6. Společnost zejména neumožňuje provádění:

 

  1. protichůdné současné transakce
  2. transakce založené na rozdílech na trhu
  3. transakce při uveřejňování informací (makroekonomická oznámení)
  4. transakce založené na zmrazených cenách
  5. transakce během pozastavení obchodování
  6. transakce založené na cenové nebo časové manipulaci
  7. transakce založené na arbitráži mezi různými systémy
  8. transakce, které jsou zjištěné společností jako pokus o provedení takových zakázaných transakcí

 

  1. Obchodování s finančními nástroji probíhá v určitých časových rámcích. Zákazník bude informován o svátcích, které se týkají společnosti prostřednictvím internetových stránek dané společnosti.