Zásady ochrany osobních údajů

  1. Společnost chápe důležitost důvěrnosti a soukromí informací týkajících se zákazníků a služeb, které jsou jim poskytovány.
  2. Společnost shromažďuje informace o zákazníkovi přímo od zákzníka, a to zejména při registraci a od ostatních osob. Jedná se zejména o osobní údaje zákazníka. Běžně dostupné informace nebo informace, které má společnost k dispozici bez povinnosti mlčenlivosti, se nepovažují za důvěrné.
  3. Společnost může také shromažďovat informace o používání podnikového webu zákazníkem, zejména o frekvenci návštěv, čase stráveném na webových stránkách společnosti a o provedených akcích.
  4. Společnost uchovává informace týkající se zákazníka v databázích společnosti způsobem, který zajišťuje jejich bezpečnost a integritu. Společnost podniká kroky a uplatňuje prostředky k ochraně informací týkajících se zákazníků před přístupem neoprávněných osob.
  5. Společnost je oprávněna používat a zveřejňovat informace týkající se zákazníka, které jsou nezbytné pro poskytování služeb.
  6. Společnost může použít informace týkající se zákazníka za účelem poskytování informací a aktualizací o činnosti společnosti, včetně propagačních a marketingových informací, zejména prostřednictvím e-mailu nebo telefonicky přímo zákazníkovi.
  7. Společnost má právo sdělit informace týkající se zákazníka třetím stranám, a to zejména za následujících okolností:

 

  1. v případech stanovených platnými právními předpisy
  2. na žádost soudu nebo jiného příslušného orgánu veřejné moci
  3. za účelem přijetí jakýchkoli nezbytných právních nebo správních kroků, včetně vymáhání nároků soudní cestou nebo smírnou cestou
  4. třetím osobám v rozsahu nezbytném pro realizaci objednávek zákazníka a pro jakýkoli jiný účel související s poskytováním služeb zákazníkovi
  5. dokončení postupů proti praní špinavých peněz
  6. odborným poradcům společnosti s tím, že poradce bude informován o důvěrnosti poskytnutých informací a bude povinen zachovávat mlčenlivost
  7. poskytovatelům služeb, kteří vytvářejí, udržují nebo zpracovávají databáze, nabízejí služby vedení záznamů, služby přenosu e-mailů, služby zasílání zpráv nebo podobné služby, jejichž cílem je pomoci společnosti shromažďovat, uchovávat, zpracovávat a používat informace týkající se zákazníka
  8. poskytovatelům služeb pro statistické účely
  9. poskytovatelům marketingových služeb, zejména call centrům, v takovém případě společnost sdělí pouze kontaktní údaje zákazníka
  10. na žádost nebo se souhlasem zákazníka
  11. právním zástupcům zákazníka
  12. přidruženým společnostem společnosti nebo jakékoli jiné společnosti ve stejné skupině
  13. v jiných nezbytných případech, které nejsou v tomto bodě uvedeny

 

  1. Telefonické rozhovory mezi zákazníkem a společností mohou být nahrávány a uchovávány společností. Záznamy rozhovorů jsou výhradním vlastnictvím společnosti. Všechny tyto záznamy rozhovorů mohou být společností použity mimo jiné v případě sporu mezi společností a zákazníkem. Společnost není povinna zpřístupnit záznamy rozhovorů zákazníkovi.
  2. Zákazník souhlasí s tím, že společnost a jakákoli jiná přidružená společnost nebo jakákoli jiná společnost ve skupině mohou navázat přímý kontakt se zákazníkem, zejména telefonicky a pomocí e-mailu, za účelem nabídky svých služeb a produktů.
  3. Společnost nebude uchovávat informace týkající se zákazníka déle, než je nutné. V mnoha případech mohou být informace uchovávány po značnou dobu. Doba uchovávání se stanoví s přihlédnutím k druhu uchovávaných informací a účelu, pro který byly informace shromážděny.
  4. Zákazník může kdykoli požádat o změnu nebo vymazání osobních údajů. Společnost změní nebo znehodnotí informace v souladu s pokyny zákazníka, s výjimkou případů, kdy je jejich další uchovávání vyžadováno platnými právními předpisy nebo za účelem ochrany činnosti nebo nároků společnosti.